top of page
Molen_Strand.jpg

OM MOLEN

RESTAURANT MOLEN

Restaurant Molen ligger i autentiske Hundested Havn på første parket til havnen og med en hyggelig gårdhave. Her er plads til 250 gæster, inde og ude, samt mulighed for at bestille lækre takeaway-retter.

 

HUNDESTED HAVN

Hundested Havn ligger mellem fjord og hav og samtidig lige midt i byens centrum.

 

Fra Hundested Havn er du tæt på alt fra kultur- og byliv med spisesteder, gallerier, glaspusteri, museum, sandskulpturfestival og fiskekutternes friskfangede fisk til flot natur med klitter, strandenge, badestrande, Ullerup Skov og grønne marker.

 

HUNDESTED

Hundested er en havneby i Nordsjælland med 8.660 indbyggere, beliggende på halvøen Halsnæs i Torup Sogn. Byen tilhører Halsnæs Kommune og ligger i Region Hovedstaden.

 

Hundested var oprindeligt et meget stort stenrev, der strakte sig fra Spodsbjerg, Halsnæs og langt ud i havet i nordvestlig retning. Her levede og ynglede et meget stort antal sæl(hunde). Hundested menes at stamme fra stenrevet, som var hjemsted for sæl-hunden, deraf "Hunde-sted". I dag er sælerne flyttet til Hesselø.


I begyndelsen af 1800-tallet begyndte garnfiskerne fra Lynæs at lande deres skibe på stranden ud for revet. I løbet af 1830'erne byggede mange af fiskerne beboelseshuse på stedet. I takt med at skibene blev større, måtte havnen udvides. Oprindeligt bestod havnen af nogle risgærder, der gik ud i vandet.

 

Med tiden har Hundested Havn udviklet sig til en moderne trafikhavn med fiskerihavn, færgehavn, godshavn, containerhavn og lystbådehavn - og formået at bevare den autentiske rå stemning.

bottom of page