Molen_Strand.jpg

OM MOLEN

RESTAURANT MOLEN

Restaurant Molen ligger i autentiske Hundested Havn på første parket til havnen og med en hyggelig gårdhave. Her er plads til 250 gæster, inde og ude, live musik henover sommeren og et charcuteri med et bredt udvalg af delikatesser.

Molen byder på et klassisk menu- og drikkekort og har åbent ons-søn fra frokost til aften.

Hold øje med vores events her eller på vores Facebook-side, så du ikke går glip af en god og hyggelig oplevelse.

 

HUNDESTED HAVN

Hundested Havn ligger mellem fjord og hav og samtidig lige midt i byens centrum.

 

Fra Hundested Havn er du tæt på alt fra kultur- og byliv med spisesteder, gallerier, glaspusteri, museum, sandskulpturfestival og fiskekutternes friskfangede fisk til flot natur med klitter, strandenge, badestrande, Ullerup Skov og grønne marker.

 

HUNDESTED

Hundested er en havneby i Nordsjælland med 8.660 indbyggere, beliggende på halvøen Halsnæs i Torup Sogn. Byen tilhører Halsnæs Kommune og ligger i Region Hovedstaden.

 

Hundested var oprindeligt et meget stort stenrev, der strakte sig fra Spodsbjerg, Halsnæs og langt ud i havet i nordvestlig retning. Her levede og ynglede et meget stort antal sæl(hunde). Hundested menes at stamme fra stenrevet, som var hjemsted for sæl-hunden, deraf "Hunde-sted". I dag er sælerne flyttet til Hesselø.


I begyndelsen af 1800-tallet begyndte garnfiskerne fra Lynæs at lande deres skibe på stranden ud for revet. I løbet af 1830'erne byggede mange af fiskerne beboelseshuse på stedet. I takt med at skibene blev større, måtte havnen udvides. Oprindeligt bestod havnen af nogle risgærder, der gik ud i vandet.

 

Med tiden har Hundested Havn udviklet sig til en moderne trafikhavn med fiskerihavn, færgehavn, godshavn, containerhavn og lystbådehavn - og formået at bevare den autentiske rå stemning.